Fietsbarak

Welkom bij Fietsbarak

Verkoop, leasing, onderhoud en herstelling van alle fietsen

Catalogus verkoop   Plan je herstelling

Nieuwsbericht

Helm met MIPS

Helm met MIPS

23 juni 2022

#fietsbarak #fietshelmen #abushelmet #abus
⏩Meer en meer fietshelmen zijn uitgerust met MIPS. Maar wat is MIPS nu eigenlijk? En waarom zou jouw volgende helm een MIPS helm moeten worden?
 
⏩MIPS staat voor Multi Directional Impact System. MIPS is een gepatenteerd veiligheidssysteem dat ontwikkeld is om de impact op je hoofd te verkleinen bij een val. MIPS helmen hebben een laag met lage wrijving aan de binnenkant van de helm die beweging in meerdere richtingen van 10 tot 15 mm mogelijk maakt. Bij een valpartij val je bijna altijd schuin op je hoofd. MIPS vermindert de rotatiekracht op je hoofd bij zo’n val waarbij je niet precies op de bovenkant van je helm landt.
 
⏩MIPS helmen bestaan dus uit een harde schaal aan de buitenkant en wrijvingsarme zachte binnenvoering. Die Low Friction Layer – de binnenlaag – kan licht schuiven ten opzichte van de buitenschaal. Deze ogenschijnlijk kleine toepassing kan grote gevolgen hebben. Volgens wetenschappelijke studies kan dit milde tot ernstige hersenbeschadiging voorkomen.
 
⏩Samengevat: MIPS biedt bescherming voor je hersenen
MIPS beschermt je hersenen tegen (ernstige) schade bij valpartijen. De roterende beweging van je hersenen die schade kan veroorzaken wordt opgevangen door de 10 tot 15 mm. rotatiebeweging in alle richtingen die de binnenschaal van een MIPS helm biedt.
 
Nog meer info? Bekijk dit filmpje
Uiteraard kan je ook met al je vragen over de geschikte helm bij ons in de winkel terecht.

<< Naar archief