Fietsbarak

Welkom bij Fietsbarak

Verkoop, leasing, onderhoud en herstelling van alle fietsen

Catalogus verkoop   Plan je herstelling

Nieuwsbericht

Soigneer je elektrische fiets bij mooi weer!

Soigneer je elektrische fiets bij mooi weer!

13 juni 2023

😎Met het mooie weer nemen we vaker de fiets, maar let op voor je elektrische fiets als het heel warm is zoals op dit moment.
De batterij van je elektrische fiets presteert het best bij temperaturen tussen de 10 en 25°C.
In koude winterse omstandigheden neemt de capaciteit van je batterij af. In zomerse omstandigheden blijft de accu goed functioneren, maar is het verstandig om de batterij niet te veel bloot te stellen aan de hete zon.
🌬Tijdens het fietsen zorgt de wind voor enige verkoeling, maar het is verstandig om je elektrische fiets tijdens pauzes niet in de volle zon te laten staan.
Je zoekt best een plekje in de schaduw, en als er geen schaduw is, haal dan je batterij uit je fiets e en neem deze mee naar een schaduwrijke plek, zodat ze kan afkoelen.
☀️Op hete dagen is het beter om je batterij niet volledig op te laden, zeker op
hete dagen, zoals deze week, en tijdens langdurige vakantieritten is het niet aan te raden om je batterij snel tussentijds op te laden. Je kan de batterij beter eerst laten afkoelen voordat je ze terug oplaadt.
Zorg ervoor dat je batterij handwarm is voordat je ze bijlaadt, bij voorkeur op een koele plek.
☀️Bij zeer warm weer is het ook beter om je batterij niet volledig op te laden. Als je ervoor kiest om een snellader te gebruiken, houd dan de temperatuur in de gaten om oververhitting te voorkomen.
🚲Veel fietsplezier! 🚲

<< Naar archief